Let’s Go Circular Masterclass

Lets Go Circular, binnen 1 dag aan de slag!

Direct boeken!

De Let’s Go Circular Masterclass biedt het startpakket toegepaste Circulaire Economie waarmee organisaties direct aan de slag kunnen in de circulaire economie. Niet theoretisch, maar meteen in de praktijk.

De doorslaggevende factor bij de Masterclass Let’s Go Circular is het toevoegen van ketenwaarde en het uitbannen van grondstofverspilling. Hiermee kan een organisatie kosten verminderen en klanttevredenheid, marktaandeel en winstgevendheid vergroten.

***

ONDERDELEN
Aan de hand van het BB Bricks Let’s Go Circular pakket legt Bas Luiting, trainer toegepaste circulaire economie, uit hoe je binnen 1 dag je eerste circulaire succes boekt.

We starten met een heldere uitleg over de circulaire economie in je bedrijf of organisatie en ook over alle fabels in een circulaire economie. Wat kan je doen in het facilitaire traject als gebruiker van producten en wat kan je doen als speler in de grondstof/product-keten. Ook in de dienstverlenende sector zijn hierin grote slagen te maken!

Om vertrouwd te raken met de circulaire economie ga je letterlijk en figuurlijk spelenderwijs aan de slag met BB Bricks, 1 van de eerste circulaire bouwstenen. Na deze interactieve case wordt het duidelijk hoe je naar een circulair bedrijfsmodel gaat. De 3D-printer doet ook actief mee!

Na de pauze maken we een scan van je facilitaire proces en een scan van je product-dienstcombinatie. In deze fase wordt het duidelijk waar je circulaire mogelijkheden op korte, middellange en lange termijn liggen.

Vervolgens wordt 1 facilitair product en 1 product-dienst gekozen om direct concreet circulair te positioneren. Belemmeringen worden omgezet in potentiële acties en je ervaart hoe je direct de waarde van een keten kan verhogen. Door een andere wijze van organiseren komt het succes.

Tijdens de evaluatie gaan we bekijken wat en wie je uit ons netwerk nodig hebt om de volgend dag concrete vervolgstappen te kunnen zetten.

PROGRAMMA

  • 10:00 – 11:00 Presentatie toegepaste circulaire economie
  • 11:00 – 12:00 Let’s play BB Bricks
  • 12:00 – 13:00 Uur pauze, ruime lunchmogelijkheden op Strijp-S, o.a. in Vershal Het Veem
  • 13:00 – 14:00 Scan, wat zijn onze eerste stappen
  • 14:00 – 15:00 Uur aan de slag
  • 15:00 – 15:30 Uur evaluatie

KOSTEN
De kosten voor de workshop zijn €495,00 excl. BTW. Dit is inclusief het BB Bricks startpakket (10 BB Bricks naar keuze) en een 3D print.
Interesse in deze masterclass in uw eigen vorm en/of locatie? Klik hier!

INTERESSE IN DEZE MASTERCLASS?
Vul het onderstaande formulier in om een masterclass te boeken. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!


LOCATIE
Locatie: Plug-in City, Strijp-S @The Circular Building (tegenover het Glaspaviljoen).

AlexAuthor